top of page
Nela Gorovic - læge, yogalærer og psykoterapeutstuderende - psykoterapi og yin yoga

NELA GOROVIC

Læge og Yogalærer

Om mig

Fagligt er jeg er uddannet læge og yogalærer og på vej til at blive psykoterapeut. Det kan lyde lidt rodet, men på en eller anden måde har det hen ad vejen givet mening.

Jeg har altid været drevet af at arbejde med mennesker i sårbare livssituationer, med sygdom og kriser af forskellig art. Og jeg har mange års erfaring med dette. Da jeg uddannede mig til læge var det med samme intention som jeg nu er på vej til at blive psykoterapeut, at hjælpe andre, der har det svært. Som læge havde jeg et godt fundament for at forstå virkelig meget om krop, sygdom, medicin ect. Jeg søgte de områder af sundhedsvæsenet, hvor jeg kunne arbejde mere helhedsorienteret og med mennesket i et større perspektiv. Det bragte mig til flere tværfaglige specialer, bl.a. nogle år i intern medicin/geriatri, neurologi/demensområdet, samfundsmedicin/funktionelle lidelser, psykiatri/misbrugsområdet ect.

Undervejs kunne jeg fornemme, at de ting, der virkelig interesserede mig, var samtalerne. Mødet med et andet menneske. Og spørgsmål som jeg som læge hverken havde tid til at gå ind i eller viden nok til at tage mig af. Spørgsmål som

 

Hvad det betyder for netop dette menneskeliv:

-at jeg stiller en diagnose

-at jeg fortæller dem, de bør tage medicin resten af deres liv

-at jeg ikke ved, om den behandling, vi tilbyder, vil hjælpe

-at der ikke kan gøres mere ved deres svimmelhed, smerter, ect.

-ect.

Hvordan forholder vi os til sygdom, funktionstab og livsændringer?

Man kan sige at noget af det, der for mig manglede, var betydningen af den følelsesmæssige og eksistentielle dimension for det hele levede liv. Dette sammen med en noget rigid kassetænkning i opdeling af sygdomme og diagnoser i sundhedsvæsenet, blev jeg med tiden mere interesseret og drevet i retning af psykoterapi og har sideløbende med mit lægelige virke fordybet mig mere og mere i terapi. Jeg har stadigvæk delvis tilknytning til det etablerede sundhedsvæsen.

At jeg er blevet Yin yogalærer har på en måde været en naturlig forlængelse af ovenstående. Yin yoga kan være et oplagt supplement til psykoterapi, da det skaber et rum til at opleve kroppen, sindet og de indre tilstande, observere hvordan vi forholder os til dem og vælge hvordan vi her agerer.

Jeg har fortsat tilknytning til det etablerede sundhedsvæsen, hvor jeg delvist arbejder. 

bottom of page